Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


6e Plaats voor Dick in Sang Lee International Open

Wel hoogste moyenne en beste partij voor Dick Jaspers

In Flushing New York heeft Dick beslag kunnen leggen op de 6e plaats in een hoofdtoernooi waar zich uiteindelijk 10 spelers voor geplaatst hadden. Het had er lang naar uitgezien dat Dick op de 9e plaats zou eindigen, maar door een erg mooie eindsprint in de slotfase van het toernooi stormde hij nog mooi door naar een 6e plaats in de eindrangschikking.

Dat verlies en winst zeer dicht bij elkaar lagen bleek wel uit de einduitslag. Als Dick nog één winstpartij meer had kunnen boeken, had hij zelfs op de 2e plaats geëindigd! En met één verliespartij meer had hij gewoon op de 9e plaats geëindigd. Er waren buitengewoon spannende partijen te zien geweest. De partijlengte van 40 punten is natuurlijk aan de vrij korte kant, maar er is erg sterk gebiljart, getuige het toernooigemiddelde van maar liefst 1.653!

In de kwalificatiewedstrijden won Dick zijn 7 partijen overtuigend met een gemiddelde van 1.964 en was als 1e geplaatst in de A-finales, bestaande uit 10 spelers. Daarin ging het plotseling mis met een nipte nederlaag op één punt tegen de verrassende Peruaan Ramon Rodriguez. In de volgende partijen kreeg Dick weinig kans tegen een supersterke De Backer en Piedrabuena, die allebei hun beste partij van het toernooi speelden.

In de 4e ronde leek Dick met sterk spel op zijn 1e overwinning af te koersen tegen het grote talent, de 29-jarige Choi uit Zuid-Korea, maar bij 36-31 in het voordeel van Dick maakte hij uit plotseling uit met een serie van 9. In de 5e ronde schoot Dick dan toch geweldig uit zijn slof met een wereldpartij tegen die andere gevaarlijke Koreaan, Kim. In slechts 8 beurten werd het 40-4, tevens de beste partij van het toernooi.

Na verlies tegen Sayginer sloot Dick het ongelukkig verlopen toernooi voor hem toch nog zeer fraai af met mooie overwinningen tegen Caudron (die het toernooi na een spannende finale tegen Blomdahl zou winnen), Blomdahl (de winnaar van 2005) en tenslotte de gevreesde Belg Roland Forthomme.

Ook een mooie troost was dat Dick het allerhoogste gemiddelde zou spelen van de 10 deelnemers en uitkwam op 2.026 en de kortste partij (een partijgemiddelde van 5.000) in zijn bezit had.

Vooral op de laatste 2 dagen was er een grote publieke belangstelling in de fraaie biljarttempel van wijlen Sang Chun Lee. Het mooie van de Amerikaanse toernooien is dat er doorlopend gespeeld wordt, de gehele dag door. Een perfecte training voor de komende belangrijke Worldcups en het WK.

Voor alle resultaten zie: www.sangleeinternational.com (klik dan op results)


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier