Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Tweede ronde eindstation voor Dick in Worldcup Volos

Jaspers verliest van uiteindelijke winnaar Forthomme

In Volos in Griekenland is Dick er niet in geslaagd de kwartfinale te bereiken. Hij verloor van de uiteindelijke winnaar Roland Forthomme, zijn gevreesde teammaat in BelgiŽ. Roland speelde het toernooi van zijn leven door in de finale Blomdahl kansloos te laten (3-0).

In de 1e ronde won Dick nog met 3-0 van de relatief onbekende Griek Kokkoris en met een gemiddelde van 1.363, maar in de 2e ronde bleek dat Dick niet in de juiste topvorm bleek te verkeren en hij verloor met 1-3 van Forthomme (gemiddelde van 1.323).

Het Worldcuptoernooi bleek een succes te zijn in de Griekse stad Volos, 300 kilometer ten noorden van Athene. Er werd gespeeld in een indoorsporthal en de omstandigheden waren zeker goed te noemen. Er is een toezegging gedaan dat er volgend jaar weer een Worldcup wordt gehouden in Griekenland, zeer waarschijnlijk weer in Volos. Het Griekse biljartniveau staat op een behoorlijk niveau met absolute topspelers als onder andere Polychronopoulos, Kasidokostas, Papaconstantinou en Balogiannis. De Grieken waren echter niet succesvol in dit toernooi.

In de Worldcupranking staat Dick na 3 Worldcups (Sluiskil, Porto en Volos) ruim bij de eerste 3 van het klassement. Er volgen nog de Worldcuptoernooien in Hurghada, Istanbul, Palma de Mallorca. Barendrecht is nog onzeker.


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier