Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Einde aan zegereeks Dick Jaspers in Monaco

Torbjorn Blomdahl snelt naar finish in finale

Aan de zegereeks van Dick in het 13e Crystal Kellytoernooi in Monaco is dan toch een einde aan gekomen. Een 6e toernooizege op rij lag in het verschiet, maar zijn grote rivaal Torbjorn Blomdahl heeft daar op een schitterende manier een stokje voor gestoken.

In de finale waarin beide spelers op 10 wedstrijdpunten stonden, had Dick al aan een remise genoeg om het Crystal Kelly toernooi voor de 8e keer in totaal te winnen. Zover kwam het helaas niet. Bij een stand van 28 - 21 in het voordeel van Dick snelde Blomdahl naar de finish door maar liefst 29 punten in 4 beurten te maken. Achtereenvolgens 6-0-7 en een slotserie van 16! Dick bleef op 34 punten staan in 19 beurten, een gemiddelde van bijna 1.800. Over zijn eindgemiddelde van 2.288 mag Dick meer dan trots zijn! Dit gemiddelde, behaald over 7 partijen van 50 punten, behoort tot de categorie allerbeste eindgemiddeldes. Winnaar Blomdahl had ook een gemiddelde van boven de 2, namelijk 2.081.

Het was weer een fantastisch georganiseerd invitatietoernooi voor de familie van Oosterom en de spelers worden gedurende de gehele dag in de watten gelegd. Men verbleef in het luxe Mirabeauhotel in Monte Carlo en in de avond werd er elke keer een ronde verspeeld. Het Crystal Kelly toernooi (Kelly is de dochter van de heer Joop van Oosterom) staat bekend als het meest prestigieuze invitatietoernooi in de biljartwereld met 8 wereldtoppers. Dick is samen met Raymond Ceulemans en Torbjorn Blomdahl de enigen die er al vanaf het begin bij waren bij de start in 1994.

In dit toernooi versloeg Dick onder andere Sanchez, Sayginer, van Kuijk, Ceulemans en Caudron en verloor hij van Burgman en tenslotte de finale tegen Blomdahl. Dick mag zeker terugkijken op een zeer geslaagd toernooi met een prachtige 2e plaats in dit veld van wereldtoppers, waar je tegen iedereen zomaar kunt verliezen. En natuurlijk zijn eindgemiddelde van 2.288 wat veruit het hoogste was van alle deelnemers. Voor complete uitslagen zie www.driebandennieuws.nl.


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier