Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Dick Jaspers opnieuw 3e op EK driebanden in Antalya

Frédéric Caudron wint de finale van Semih Sayginer

Dick is er niet in geslaagd voor de 2e keer in zijn carrière de Europese driebandentitel in de wacht te slepen. In de halve finale moest hij zijn meerdere erkennen in de Belg Frédéric Caudron die wel voor de 2e keer in zijn carrière Europees kampioen driebanden werd na een slopende finale tegen de Turkse favoriet Semih Sayginer.

In die halve finale had Jaspers de kans om een 2-0 voorsprong te nemen toen hij op 14-5 voorkwam. Caudron gooide echter roet in het eten door de set alsnog met een serie van 10 te winnen. In plaats van 2-0 werd het 1-1 en begon de strijd opnieuw. De 3e en 4e set werden gewonnen door de Belg met 15-11 en 15-10 en hiermee werd de 3-1 overwinning veiliggesteld.

Toch kan Dick terugkijken op een geslaagd EK. In de voorronden kwam hij als 2e uit de poule met een gemiddelde van 2.13, maar de 16e finales en de kwartfinales verliepen erg moeizaam. Tegen het jonge Griekse talent Kasidokostas kroop Dick door het oog van de naald met een 3-2 overwinning, waarbij Kasidokostas veel indruk maakte met de 2e en 3e set door allebei de sets in maar 2 beurten te winnen. Met 1-0 voor Jaspers en 7-0 voorsprong in de 2e set maakte Kasidokostas het uit met een prachtige serie van 15! In de 3e set scoorde de Griek een 4 en een 11! Jaspers had als antwoord een 3 in de 1e beurt. maar de Nederlander knokte zich weer goed terug in de partij en won de 4e en de 5e set met 15-13!

In de kwartfinale tegen de verrassend goed presterende Jean van Erp kwam Dick met 0-2 achter maar wist het nog te redden door de laatste 3 sets te winnen. De gemiddeldes van Dick waren in die partijen aan de lage kant met 1.375 in de 16e finales en 1.520 in de kwartfinale.Tegen Caudron had Dick een nog iets hoger gemiddelde dan zijn tegenstrever, nl 1.851 voor Dick tegenover 1.724 voor Caudron.

Dick Jaspers over de biljarts: “De Turkse tafels waren kwalitatief niet goed en dat betekende dat we allemaal ons elke keer flink moesten aanpassen en dat viel niet altijd mee. De vijfbanders die rond werden gespeeld kwamen zo kort uit de hoeken dat je een bepaalde angst had als je de speelbal tamelijk rustig wegspeelde. Toch werden er regelmatig prachtige gemiddeldes gescoord en dat geeft aan hoe sterk het driebanden tegenwoordig gespeeld wordt. Als er sterk verdedigd werd, dan kwamen vaak de problemen naar boven in verband met de aanpassing van de tafels.”

Voor uitslagen, zie site: www.eurobillard.org en dan EK Antalya.


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier