Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Twentevisie speelt finale tegen Gebr. Van Wanrooy

Hengelose formatie wint ook tweede duel van Crystal Kelly

Twentevisie heeft ook het tweede duel in de halve finale van de play-off om het Nederlands kampioenschap driebanden in Waalwijk van Crystal Kelly gewonnen. Was de Hengelose formatie maandag al met 6-2 te sterk, nu werd het een 5-3 overwinning voor de ploeg van captain Ben Velthuis.

In de eerste wedstrijden van de avond leken beide spelers van Twentevisie, Chrisitiani en Rudolph, op een ruime overwinning af te stevenen tegen respectievelijk Ceulemans en Van Kuyk. Christiani zag echter een voorsprong van 15 caramboles bijna helemaal verdwijnen en mocht van geluk spreken, dat de Belgische grootmeester de nabeurt bij de stand 49-50, jammerlijk miste. Op de andere tafel, bij de stand 44-48, besloot Van Kuyk de wedstrijd met een serie van zes.

De topper van de avond, die tussen Caudron en Jaspers, werd een éénzijdige wedstrijd, waarbij de kopman opnieuw van Twentevisie, evenals maandagavond, aantoonde in topvorm te verkeren. Met een serie van zeven en een slotserie van acht caramboles beëindigde de St. Willebrorder de wedstrijd na 24 beurten. Caudron kwam niet verder dan 23 caramboles. Op de andere tafel speelden Burgman en Tasdemir toen om des keizersbaard en het was dan ook niet verwonderlijk, dat deze wedstrijd in een remise eindigde in 39 beurten.

Tegenstander in de play-off finales, welke gehouden worden op 18 mei (thuis om 17.00 uur) en 20 mei (uit om 13.00 uur) is het team van Torbjorn Blomdahl, Gebr. Van Wanrooy uit Heeswijk, die, door meer caramboles te scoren, de finale bereikte ten koste van Europa Biljart ’t Pleintje.

Crystal Kelly- Twentevisie3-5
Caudron- Jaspers23-50 in 24 brtn. Hs. 4/8
Burgman- Tasdemir50-50 in 39 brtn. Hs. 7/7
Van Kuyk- Rudolph50-48 in 37 brtn. Hs. 8/6
Ceulemans- Christiani49-50 in 49 brtn. Hs. 5/6

Teammoyenne Crystal Kelly 1.154 en Twentevisie 1.328

Bron: Jaap Gönning


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier