Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Open NK Driebanden - Barendrecht

BARENDRECHT (ANP) - Torbjörn Blomdahl heeft vandaag in Barendrecht het Dutch Open driebanden gewonnen. De Zweedse biljarter versloeg in de finale de Belg Raymond Ceulemans in vijf sets: 3-2. Blomdahl won het toernooi voor het laatst in 2001. Ceulemans ging niet met lege handen naar huis; hij kreeg na de kwartfinales 4545 euro voor het uitspelen van een set in één beurt.

Dick Jaspers eindigde in Barendrecht als derde. De Nederlander won in de strijd om brons met 2-1 van de Belg Eddy Merckx. Jaspers verloor zaterdagavond maar net van Blomdahl, die een voorsprong van 2-0 in sets niet wist vast te houden. "Ik verloor op een haar'', zei Jaspers over de uiteindelijke nederlaag van 3-2.

De inwoner van Sint Willebrord vergaderde tijdens het toernooi met zijn collega's over onder meer de problemen van de profbond BWA, die er al geruime tijd niet meer in slaagt wereldbekertoernooien te organiseren. De bond heeft sinds dit toernooi een nieuwe voorzitter, de Belg Pierre Cornelissen. "Een prima man'', vindt Jaspers.

De opvolger van de Nederlander Santos Chocron moet gaan proberen dit jaar wel een wereldbekercyclus op poten te zetten. "De toernooien in Las Vegas en Lissabon schijnen door te gaan'', zei Jaspers weifelend. De misère in het internationale driebanden is nog altijd geen verleden tijd; zekerheid is schaars. "Maar de BWA doet er alles aan. Die bond is er niet om het de spelers zo lastig mogelijk te maken.''

Toch zijn de biljarters die bij de BWA onder contract staan, gelimiteerd. De concurrerende bond UMB wil dit jaar wereldbekertoernooien organiseren, maar Jaspers zal daar niet aan meedoen. "Dat mag ik niet, omdat ik nog een contract heb met de BWA. Maar ik moet nog maar zien dat het de UMB wel lukt om toernooien te organiseren.''

Jaspers heeft voorlopig in elk geval nog genoeg werk. In het driebanden (competitie, WK landenteams), maar ook in een andere discipline. De Brabander neemt na jaren afwezigheid binnenkort weer eens deel aan het NK bandstoten.

Bron: ANP


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2017 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier